Hej och tack för att du tittar förbi min sajt och min tjänst Hjälp en journalist.

Mitt namn är Marie Hagberg. Och eftersom du läser det här så misstänker jag att du är nyfiken på vem det är som driver Hjälp en journalist och hur du kan dra nytta av tjänsten.

Jag har gjort massvis med saker i mitt liv (vilket jag berättar om lite mer nedan) men det jag är mest känd för är att jag har blivit intervjuad av media över 1 500 gånger och att jag har hjälpt över 1 000 personer och företag att bli omnämnda i media på ett eller annat sätt.

Bland annat har jag blivit intervjuad i Kanal 1, Kanal 2, Kanal 3, TV4, Kanal 5, Kunskapskanalen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet, P3, P4, Mix Megapol, Amelia samt ytterligare otaliga radio- och tidningsintervjuer.

För några år sedan läste jag ett amerikanskt nyhetsbrev från en PR-konsult där hon nämnde en tjänst i USA där man som privatperson och företag kunde svara på efterlysningar från journalister.

”Aha – vilket bra idé!”, tänkte jag. Men det tog två-tre dagar innan polletten till slut trillade ner. Jag bestämde mig för att skapa en liknande tjänst här i Sverige. Några dagar sedan var min Facebooksida igång. Och efter cirka fyra månader var det full fart min hemsida och hela affärsmodellen verkade fungera toppenbra.

Det är oerhört många som är nöjda med tjänsten och har kommit med i tidningar som DN, Expressen Söndag, Aftonbladet, Metro, Driva Eget, MåBra, Tara… Och många fler!

Tjänsten är till för företagare, privatpersoner och journalister. För journalister är det gratis att göra efterlysningar. (Journalist? läs mer här.) Och det är det för privatpersoner och företag också, läs mer här:

Det finns dock en VIP-tjänst för företag som vill få förtur till journalisternas efterlysningar som du kan läsa om här.

Förutom att driva Hjälp en journalist så är jag PR-konsult och hjälper företag att få utrymme i media. Jag är även författare till fyra relationsböcker (varav den senaste på eget förlag) och gjort ett relationsspel. Jag var Sveriges första dejtingcoach och har blivit intervjuad av media åtskilliga gånger när det gäller dejting och relationer.

Förutom mina böcker om dejting så har jag även skrivit en bok om PR, ”Vad alla företagare borde veta om PR” som du kan beställa här.

Idag lever jag som digital nomad – det vill säga att jag bor lite överallt. Mest i Stockholm och Småland men ibland i Sörmland eller något annat ställe. Och så är jag månskensbonde under helgerna.

Det var lite om mig som driver Hjälp en journalist. Har du några frågor får du gärna skicka dem till marie@hjalpenjournalist.se

Resurser:

Webinar Jam: Om du vill ordna ditt eget webseminarium (vilket jag varmt rekommenderar!) är det här tjänsten för dig. Om du klickar på länken stödjer du dessutom Hjälp en journalists verksamhet ekonomiskt.

5 snabba tips: Möjlighet att dela med dig av 5 tips inom ditt område

Nina Jansdotter: Den bästa (och billigaste!) PR-konsulten jag vet!
Arndts: Stockholms absolut bästa nätverk!

Noffice: En fantastisk mötesplats på nätet för småföretagare som vill tjäna mer och jobba mindre. Jag tycker att tjänsten är så bra att jag tom är återförsäljare!

Effektiva Hemsidor: Det är de som har gjort den här snygga hemsidan! 

Oderl@and: När du vill registrera ett domännamn eller behöver ett nytt webhotell. Om du klickar på länken stödjer du dessutom Hjälp en journalists verksamhet ekonomisk

LeadPages: När du vill ha snygga landningssidor. Rekommenderas av bla Amy Porterfield! Om du klickar på länken stödjer du dessutom Hjälp en journalists verksamhet ekonomisk

 

När du vill förkovra dig… 

Amy Porterfield: ger ut nyhetsbrev, har kostnadsfria webseminarier, podcast…

Smart Passive Income: Lyssnar ofta på Pat Flynns podcast
Marie Forleo: ger ut en video varje tisdag där hon svarar på läsarfrågor

I Love Marketing: humoristisk pod om marknadsföring. Många bra tips!