Hur mycket kostar det?

Från 0 kr per månad! Börja gärna med gratisprenumerationen. Då får du svara på upp till fem efterlysningar, utan att det kostar dig ett öre. Om du känner att sidan är rätt för dig och att du vill svara hur ofta som helst, kan du bli betalande medlem. Då kostar det 697 kr + moms och månad att vara med.

Får jag betalt för att bli intervjuad?

Nej, det får du inte. Ersättningen är snarare att du har en möjlighet att föra ut ditt budskap till världen.

Kommer det här att fungera för mig och mitt företag?

Ja. Tjänsten fungerar så bra eftersom det, förr eller senare, kommer att komma en efterlysning som passar in på dig, vilket innebär att du kommer att komma i tidningen/radio/TV. Hundratals personer har fått värdefull publicitet tack vare sidan i bla SvD, Metro, Expressen Söndag samt radio och tv. Då verkar det väl sannolikt att du också ska kunna använda dig av tjänsten?

Kan jag tipsa om mig själv?

Självklart kan du tipsa om dig själv om/när journalisten söker någon som du! Det är dessutom bästa tillfället att hamna i media.

Hur lång tid kommer det att se några resultat?

För vissa kommer det att gå ögonblickligen (beroende på när tex tidningen kommer ut) och för andra kommer det att ta längre tid. Det korrekta svaret är dock att det beror på hur snabb och bra du själv är på att svara journalisterna. Tänk på Hjälp en journalist som PR-branschens motsvarighet till Ikea. Det kommer upp till 70 efterlysningar per månad från olika journalister men det är upp till dig att göra något av dem.

Om jag är pank och inte har råd att bli medlem på Hjälp en journalist?

Det är oftast just de som säger sig inte ha råd som skulle ha mest nytta av tjänsten. De resonerar som så: ”Jag ska bli medlem när jag tjänar mer pengar.” Men Hjälp en journalist är den enklaste, snabbaste och billigaste vägen till att synas i media. Som företagare måste du marknadsföra dig på något sätt och vad är bättre än att bli omnämnd i media? Betydligt trovärdigare än en annons och många fler som läser. Framgångsrika företag tjänar stora pengar just eftersom de satsar på PR och marknadsföring; inte tvärtom. Poängen är: Om ditt företag går så dåligt att du inte har råd att investera i ett medlemskap på Hjälp en journalist, då är det desto större anledning att bli medlem på Hjälp en journalist nu.

Fungerar det här även för nya företag med få eller inga klienter?

Ja, det här är definitivt för dig också. Du kan antingen slösa bort massor av tid och pengar på att försöka få till din marknadsföring samt hoppas att du klarar dig rent ekonomiskt till dess ELLER så kan du bli medlem på Hjälp en journalist och få en bevisad genväg till att hamna i media och därmed öka dina chanser att nå dina mål. Hjälp en journalist är rena rama motorvägen till journalisternas hjärtan, så vad väntar du på?

Funderar det även på det motsatt sätt, dvs tipsar du journalister? Jag har en idé jag skulle vilja föra ut.

Nej, tyvärr inte ännu. Det är dock på gång. Så länge rekommenderar jag istället att du anlitar en PR-konsult. Den absolut bästa (och dessutom billigaste!) jag vet debiterar från 15 000 kr + moms per månad och du måste vara anlita henne minst ett halvår. Hör av dig så förmedlar jag kontakten.

Hur får jag kontakt med dig?

Bästa sättet är att skicka ett brev till marie@hjalpenjournalist.nu

Hjälp en journalist är mäklare mellan journalister och företagare samt privatpersoner. 0761-627 433 marie@hjalpenjournalist.nu ©2014 Hjälp en journalist